Zonnepanelen zakelijk: voor eigen gebruik of als energieleverancier

Maak uw bedrijfsvoering duurzaam en reduceer energiekosten met zonnepanelen. Wilt u nog meer profiteren van groene stroom en beschikt u over voldoende dakoppervlak? Word elektriciteitsleverancier! Dat is voor veel bedrijven een aantrekkelijke neventak. Wilt u weten wat voor u de beste en aantrekkelijkste mogelijkheden zijn? Wij adviseren u graag!

Ondernemer? Word ook energieleverancier!

Heeft uw bedrijf vele vierkante meters dakoppervlak? En kunt u wel wat extra inkomsten gebruiken? Word zelf stroomleverancier. Naast het opwekken van elektriciteit voor eigen gebruik is het leveren van groene stroom aan het openbare elektriciteitsnet voor veel ondernemingen een interessante neventak.

Ik wil meer weten over energieleverancier worden

Zonnepanelen op agrarische bedrijven

Er zijn verschillende subsidies en fiscale regelingen die zonnepanelen voor agrarische ondernemers extra aantrekkelijk kunnen maken. Denk hierbij aan de Energie Investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Vanuit de Rijksoverheid is het een komen en gaan van regelingen, bijvoorbeeld in combinatie met asbestsanering. Wilt u weten welke mogelijkheden er op dit moment zijn en waarvoor u in aanmerking kunt komen? Wij adviseren u graag.

Ik wil zonnepanelen op mijn agrarisch bedrijf

Behaal het vereiste energielabel met zonnepanelen

In 2023 moet elk bedrijfspand groter dan 100 vierkante meter en met meer dan 50% kantoorruimte verplicht energielabel C hebben. En in 2030 wordt voor dit zakelijk vastgoed energielabel A verplicht. Met zonnepanelen behaalt u deze verplichte doelen gemakkelijk, tegen aantrekkelijke kosten.

Ik wil mijn energiedoelen halen

Compleet bedrijfseconomisch advies

Zijn zonnepanelen interessant voor uw bedrijf? Samen met u brengen wij de kosten en opbrengsten in kaart. Met het bedrijfseconomisch advies dat wij u bieden, beschikt u als ondernemer over alle informatie die u nodig hebt om een weloverwogen investeringsbeslissing te nemen.

Investering in zonnepanelen

Hoeveel stroom verbruikt uw bedrijf? Hoeveel moet u in zonnepanelen investeren om dit eigen verbruik te compenseren? Of om te voldoen aan de energiebesparingseisen van de overheid? En hoeveel moet u investeren om als neventak stroomleverancier te worden?

Investering in uw vastgoed

Uiteraard moet uw dakconstructie wel voldoende zijn om de zonnepanelen veilig te kunnen dragen. Zo nodig verzorgen wij daarom voor u ook de draagkrachtberekening.

Berekening van de verwachte gemiddelde opbrengst

Wij berekenen voor u welk type panelen welke verwachte gemiddelde stroomopbrengst leveren. En wat u daarmee in uw geval kunt verdienen.

Subsidies & fiscale regelingen

Voor ondernemers die groene energie willen gaan opwekken, bestaan er veelal subsidiemogelijkheden. Deze regelingen zijn vaak tijdelijk en soms ook regionaal. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden die er in uw situatie bestaan. Ook fiscaal is de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk. Zo kunt u in 2021 met de Energie Investeringsaftrek (EIA) zo’n 45% fiscaal voordeel krijgen